Reiser til Krabi

Den vakre skjærgården i Krabi-provinsen består av 15 km kystlinje med små laguner og kritthvite strender, omgitt av dramatiske kalksteinsklipper og mangroveskoger. Her er mer enn 130 små øyer som stiger dramatisk fra havet. Naturen er helt unik og om du vil ha en romantisk ferie for to i vakre omgivelser, avslappende familieferier med barn, eller om du vil utforske de mange vakre øyene og ikke minst det fantastiske livet under havet, kan Krabi oppfylle dine forventninger. På Hideaways har vi håndplukket et utvalg av de beste gjemmestedene for deg, så du får de riktige bildene på din neste ferie i Krabi. Velkommen til Krabi i Thailand med Hideaways, vi er spesialister på reiser der du bor på håndplukkede hoteller i løpet av ferien.

Fra Krabi kan du seile til mange av Sør-Thailands vakreste øyer - med speedbåt, havkajakk eller long-thai båt, hvor du kan svømme fra øde strender, snorkle eller dykke. Du kan seile rundt i de spennende mangroveskogene, legge til ved en av de steinete øyene og utforske dryppsteinhullene. Du kan besøke de vakre øyene Koh Yao Yai og Koh Yao Noi, som ligger utenfor Krabi-kysten, eller du kan dra til Koh Phi Phi, et favorittmål for både livsnytere og backpackere. Hvis du vil oppleve litt mer av området enn bare ditt eget hideaway er Krabi en flott base for din neste reise til Thailand.

Velkommen til Krabi med Hideaways, vi er spesialister i reiser til Krabi hvor du bor på håndplukkede hoteller og villaer i ferien din.

Uten for mye dikkedarer

Min første tur til Krabi gikk til Ao Nang og jeg likte hvert minutt. Her er en veldig avslappet atmosfære og en nydelig sandstrand hvor du kan nyte solen eller finne svalende skygge under svingende, slanke palmer og trær ved strandlinjen. Spesielt i den sørlige, bilfrie delen av stranden er det veldig behagelig. Ao Nang er Krabi mest populære feriemål, men tempoet er rolig og byen føles aldri overveldet.

Langs stranden er det en rekke koselige restauranter, spesielt i sørenden finner du de mer enkle restaurantene med smakfulle lokale retter uten for mange dikkedarer, hvor du kan nyte maten med tærne i sanden. På den nordlige enden av Ao Nang er Soi Sunset, en rekke flotte fiske- og sjømatrestauranter hvor du kan bli fristet av dagens fangst mens du nyter solnedgangen over bukten og de grønne kalksteinsøyene.

En av Thailands vakreste sandstrender

Du merker øyeblikkelig den spesielle atmosfæren til den fredelige, lille fiskerlandsbyen Klong Muang. Noen få hundre fiskere er de eneste faste beboere i dette lille paradiset vest for Ao Nang. Noen restauranter og butikker ligger spredt her og der. Men det viktigste her er den uberørte sandstranden som strekker seg over 3 km. Små bukter og steiner skaper noen ganger nesten øde, små strekninger. De fleste er enig i at Klon Muang Beach er en av de vakreste sandstrendene i Thailand. Utsikten over de nærliggende små, grønne øyene og steinene som faller i havet er fantastisk, nesten uansett hvor du er.

Et hemmelig gemmested

Hvis gjemmestedet ditt må være så hemmelig at det er vanskelig å finne, hvis du ikke kjenner veien, så er Raylay Beach og Phra Nang Beach stedet du skal holde din neste ferie i Krabi. Her ligger en liten halvøy med dramatiske kalksteinsklipper, dryppsteinsgrotter og de vakreste hvite sandstrender. Du har bare tilgang til dette lille paradiset med båt, og du kan derfor nyte en helt spesiell ferie i de vakreste omgivelsene.

Rigtig god ferie til Krabi

Hos Hideaways kan du velge mellom private villaer, hyggelige hoteller og hemmelige gjemmesteder når du skal på ferie til Krabi. Uansett hvor du vil bo kan du stole på at Hideaways har vært omhyggelig med å velge ditt neste gjemmested i Krabi - Riktig god ferie!

Les mer om Krabi

Severdigheter

Her kan du finne utvalgte severdigheter og få inspirasjon til en tur til Krabi i Thailand, inkludert de største severdighetene og opplevelsene i området.

Wat Tham Suea

Wat Tham Suea - også kjent som Tiger Cave Temple - er et buddhistisk tempelkompleks som ligger nordøst for Krabi by omgitt av tropisk regnskog. Stedet er kjent for sin hule med spor av tigerpotter og dets høye Buddha-statuer.

Templet ble grunnlagt etter at en munk ved navn Jumnean Seelasettho hadde meditert i hulen på midten av 70-tallet. En av historiene om tempelens opprinnelse sier at under meditasjonen hørte munken ofte tigrene brøle i hulen, noe som førte til hulens navn. En annen legende sier at en stor tiger pleide å bo i hulen. Uansett opprinnelsen til navnet er det helt klart at det kan sees et avtrykk av en tigerpote på huleveggen.

På toppen av fjellet - som ligger på 278 meters høyde og nås via 1237 trinn - er det en stor, gylden Buddha-statue. Det er ikke bare Buddha-statuen som tiltrekker seg besøkende fra hele verden: Fra toppen av fjellet er det en fantastisk utsikt over templet, den omkringliggende regnskogen og videre utover horisonten Krabi-byen.

Ao Nang

Kun 18 kilometer fra Krabi er feriestedet Ao Nang, kjent for sin vakre strand og dens mange aktiviteter.

Ao Nang ble opprinnelig satt på det internasjonale reisekartet på grunn av sine naturlige forutsetninger for klatring, som områdets spesielle klatrelandskap tilbyr og klatre fasilitetene som dukket opp i kjølvannet til de mange klatre-entusiaster - klatring er fortsatt veldig populært i Ao Nang, selv om de fleste klatrefasiliteter i dag ligger i områdene rundt Railay, Tonsai og Phra Nang.

I tillegg er det også gode muligheter for dykking i Ao Nang med en rekke dykkesenter som tilbyr dykkerkurs fra begynnelsesnivå til instruktørnivå. De nærliggende øyene i Ao Nang Bay er relativt lett tilgjengelige, og tilbyr et mer rolig dykkemiljø enn de mange dykkestedene på den mer berømte Phi Phi-øya.

Fra Ao Nang er det også lett å ta en båt til andre kjente feriesteder som Railay (eller Rai Leh), Poda Island og Chicken Island.

Mu Ko Lanta Nasjonalpark

Mu Ko Lanta nasjonalpark, som ligger i den sørlige delen av Krabi-provinsen, består av en rekke øyer som dekker et område på 134 km². De største og mest berømte øyene i parken er Ko Lanta Noi og Ko Lanta Yai.

Nasjonalparken består hovedsakelig av åser dekket av regnskog og strandskog, mens andre øyer som Mai Ngam, South Mai Ngam og Ngu er dekket av mangrove skoger.

Parkens hovedattraksjon er de mange fantastiske sandstrendene, naturstiene og utsiktspunktene du finner på de forskjellige øyene, samt noen imponerende grotter. De mindre øyene er populære steder for både snorkling og dykking, ettersom her er gode forhold for å se noen av det spennende tropiske marine livet som finnes i Andamanhavet.

Les mer

Reisemål i Krabi

Ao Nang

Ao Nang er en liten by og feriested i kystprovinsen Krabi Thailand, med flotte sandstrender, mange spennende aktiviteter, inkludert dykking og snorkling, og spektakulære fjellformasjoner som har tiltrukket klatrere fra hele verden.

Reiser til Ao Nang

Klong Muang

Klong Muang er en av de mer fredelige destinasjonene i Krabi-provinsen. Det er dermed et flott sted for deg som drømmer om å ha en avslappende badeferie og samtidig ønsker å oppleve det "ekte" Thailand.

Reiser til Klong Muang

Railay Beach

Railay Beach ligger på en halvøy ved det turkise Andamanhavet i Thailands populære Krabi-provinsen. Området, som av mange anses for å være et av de vakreste i landet, er spesielt kjent for sine høye kalkstensklipper som tiltrekker klatrere fra hele verden.

Reiser til Railay Beach

Tubkaek Beach

Tubkæk Beach er absolutt Krabis beste hemmelighet! Den lille stranden ligger ved foten av en frodig fjellside og er en liten skjult perle bare en halvtimes kjøring nordvest for provinsens mest kjente ferieby Ao Nang.

Reiser til Tubkaek Beach

Information og fakta

Krabi by, som er hovedstaden i provinsen med samme navn, er mindre kjent og mindre besøkt enn det nærliggende Phuket og er derfor også et sted hvor du kan oppleve "ekte Thailand" mer enn i de mer kjente badebyene, selv om Krabi mottar mange gjester hele året.

Imidlertid er byen best kjent for sin beliggenhet nær de fantastiske badebyene Had Yao, Ao Nang og Rai Leh og en rekke naturattraksjoner, som inkluderer fascinerende korallrev, eventyrlystne grotter, krusende fossefall, varme kilder og de karakteristiske massive kalksteinsklippene som har blitt et slags landemerke for landskapet i Krabi-provinsen.

Med et vell av flotte historiske og kulturelle severdigheter innen rekkevidde og utmerkede dykkings- og klatremuligheter som en ekstra bonus, er det ikke rart at turismen i området har stor fremgang i disse tider.

Populære hoteller i Krabi

Thailand, Krabi, Ao Nang
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng
Thailand, Krabi
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Thailand, Krabi, Ao Nang
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér