Reiser til Koh Samui

Når du lukker øynene dine og ønsker deg langt vekk til et tropisk paradis, må det være Koh Samui du har i tankene. Koh Samui er Thailands tredje største øy og var for bare noen tiår siden backpackernes uoppdagede ferieparadis. I dag er øya Thailands ledende "boutique øy" med elegante, små hoteller, nydelige villaer og koselige bungalower, ofte helt ned til stranden.

Backpackerne kommer fortsatt forbi, det samme gjør barnefamilier og dykker entusiaster. Men ikke bekymre deg, med 50 km kystlinje er det flere gjemesteder på Koh Samui og Hideaways har valgt det beste for deg. Velkommen til Koh Samui i Thailand med Hideaways, vi er spesialister på reiser hvor du bor på håndplukket hoteller i ferien.

Naturen

Rundt Koh Samui ligger ca. 80 små øyer og bare seks av dem er bebodd. Lei en longtail båt og finn din egen øy. Sett føttene i den knirkende, fine sanden og nyt ditt eget paradis! Besøk noen av nasjonalparken, Koh Ang Thongs 42 øyer, beriket med fantastisk dyreliv i frodige omgivelser. Opplev den buddhistiske kulturen med et besøk til det imponerende Wat Phra Yai tempelet på nordsiden av øya. Spis deg mett på utsøkt sjømat langs strandrestaurantene. Det er lett å feriere på Koh Samui, alt fungerer, samt er det en avslappet og tilbakelent atmosfære. Det er vanskelig å forlate øya igjen.

Sundt for sjelen

Koh Samui lengste og mest populære strand er Chaweng Beach, som strekker seg over 5 km med hvit sand, svajende, slanke palmer og varmt turkisblått vann. Foruten et stort utvalg av restauranter og butikker er dette også her du finner øyas natteliv. Lamai Beach er mindre og mindre livlig enn Chaweng Beach, men stranden er også populær, spesielt blant familier med barn. Du finner de fleste Hideaways skjulested langs den idylliske nordkysten og sør for de store strendene.

Jeg vil anbefale at du i løpet av ferien din tar turen fra strendene og inn til midten av øya, hvor du møtes av grønne fjell med idylliske fossefall og de karakteristiske kokosnøttplantasjene. Her er det vakkert og stille. Jeg tror det er sunt for sjelen å tilbringe en dag i disse omgivelsene.

Som fisken i vannet

Mange kommer til Koh Samui for å snorkle og dykke. Det er fullt forståelig, da livet under havnivå er unikt og gjør at både nybegynnere og utøvere føler seg som fisken i vannet. Selv nær strendene er det nok å se på ved korallrevene, men utforsk også området i f.eks. havkajakk eller longtailbåt og øk sjansene for å spotte havskildpadder, rokker og kanskje en hvalhai. Husk dykkersertifikat og loggbok hvis det ikke er første gang du dykker.

Riktig god ferie til Koh Samui

På Hideaways kan du velge mellom private villaer, nydelige hoteller og hemmelige gjemmesteder når du ferierer på Koh Samui. Du kan for eksempel bo i Hanuman Bay eller ved de vakre nordstrendene, Maenam og Bophut, hvor du har en fin utsikt over naboøya, Koh Phangan. Du kan også holde deg nær Big Buddha på Bangrat Beach. Uansett hvor du vil bo, kan du stole på at Hideaways har vært omhyggelig med å velge ditt neste gjemmested på Koh Samui - Riktig god ferie!

Les mer om Koh Samui

Reisemål på Koh Samui

Bophut

Den tre kilometer lange stranden i Bophut er en av Koh Samui beste strender. Med sin hvite, myke koralsand er det den rene drømmen for deg som ønsker en rolig ferie i eksotiske omgivelser.

Reiser til Bophut

Chaweng

Chaweng på Koh Samui er destinasjonen for deg som både ønsker et avslappet natteliv såvel som flotte strender, men samtidig foretrekker litt roligere omgivelser. Chaweng Beach på østkysten er øyas største og mest populære strand og tiltrekker seg alt fra unge backpackere til bryllupsreisende.

Reiser til Chaweng

Choeng Mon

Choeng Mon ligger på den nordlige delen av Koh Samui i Thailand, og består av en rekke bukter med flotte hvite sandstrender, godt rent vann og en avslappende atmosfære.

Reiser til Choeng Mon

Lamai Beach

Lamai Beach ligger på paradisøya Koh Samui og er kjent for å ha en av øyas vakreste tropiske strender med fin, hvit sand, krystallklart vann og et bakteppe av høye, svaiende palmer. Dette gjør stedet ideelt til en badeferie i Thailands unike kultur og historie.

Reiser til Lamai Beach

Mae Nam

Mæ Nam ligger på Koh Samui og er kjent for sine brede, hvite sandstrender og svaiende kokospalmer. Her hersker en autentisk stemning og er nok det som minner mest om hvordan Koh Samui så ut engang for mange år siden.

Reiser til Mae Nam

Informasjon og fakta

Koh Samui er en av Thailands største øyer, ved siden av Phuket. Koh Samui ligger på østkysten av det thailandske fastlandet og med sine lange, pittoreske strandområder er øyen et utbredt reisemål for reisende som ønsker avslapning på stranden og den typiske badeferien. Hvis du ønsker å gå på kulturelle turer til Koh Samui, er det også mulighet til å oppleve øyas lokale liv og hverdagsliv, samt å ta noen opplevelser med hjem som du ikke får andre steder i verden. Jeg har samlet informasjon og fakta her for deg som skal reise til Koh Samui.

Øyens status som favorittdestinasjn oppsto for bare omkring tjue år siden, og derfor er store deler av øya fortsatt uberørte. Nesten hele sentrum av øya er et ubebodd fjellområde med tett regnskog hvor du får muligheten til å skaffe deg noen unike naturopplevelser. Det samme gjelder øya "namtoks", de naturlige fossefallene, som begge er et syn i seg selv, og som også gir mulighet for å svømming i det lave vannet ved foten av fossen.

Wat Phra Yai

Øyens største kulturelle attraksjon er Wat Phra Yai, Den store Buddhas Tempel, hvis 15 meter høye Buddha-statue på en enda høyere sokkel er synlig fra mye av resten av øya. I tillegg er øyas Samui-akvarium, med sin unike samling av tropisk fisk, også et besøk verdt. Det samme gjelder for dyrehagen, kjent for sin bestand av bengalske tigre og leoparder.

Fisk og dykking

Hvis du er den mer eventyrlystne som reiser på kulturopplevelser til Koh Samui, er det også gode muligheter for å oppleve de tropiske fiskene ansikt til ansikt, da øya og de små naboøyene har gode muligheter for snorkling og dykking under trygge forhold.

Tyrefekterfestival

Hvis du vil oppleve den lokale kulturen nærmere, legger øya også land for sin egen helt spesielle tyrefekterfestival. I motsetning til tradisjonell tyrefekting er oksen kledd opp med dekorative bånd og gullmalte blader, og i stedet for spyd kastet hellige munker vann på oksen. Alt foregår i en koselig og underholdende atmosfære.

Kunstfestival og regatta

Reiser du på en kulturreise til Koh Samui, er den årlige kunstfestivalen også et must. Den holdes vanligvis på noen av øyas bedre hoteller og søker å markedsføre og oppdage lokalt kunstneriske talenter fra både Koh Samui og resten av Thailand. I tillegg legger øya, som mange andre thailandske øyer, også kystlinjen sin til sin egen regatta, hvor sjøfolk fra inn og utland strømmer. Alle båter er velkomne, og regattaen er vanligvis et veldig underholdende innslag i hverdagen på Koh Samui.

Avslutt reisen på Koh Samui

Koh Samui er et ideelt sted å besøke som en avsluttning på en rundreise til Thailand i kulturens tegn. Sett deg ned på et av de mange mindre hideaways hotellene som finnes på øya, og fordøy de mange inntrykkene du har hatt på reisen i avslappede omgivelser. Les mer om Koh Samui og andre destinasjoner i Thailand som du finner i programmet hos Hideaways Reiser. Du kan også få inspirasjon til dine reiser i innlegg om mat og vin, natur, kultur, historie, severdigheter og mye mer. I fotogalleriet kan du se flotte bilder fra reiser til Koh Samui og andre områder i Thailand.

Turistinformasjon

Det er alltid en god ide å besøke turistbureauets hjemmeside for tips og gode råd, her kan du også lese om hendelser og arrangementer som finner sted når du skal reise.

Populære hoteller på Koh Samui

Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Koh Samui, Mae Nam
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Thailand, Koh Samui, Chaweng
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér