Reiser til Marrakech

Besøk Marokkos sentrale stroby Marrakech ved foten av Atlas-fjellene, og opplev byens fascinerende blanding av gammelt og nytt. Utforsk markedene, palassene og de smale gatene i den gamle festningsbyen, før du rykker videre til gallerier, barer og restauranter nede i den nye bydelen. 

Denne vakre, røde byen byr på en rik kulturarv. Under den herlige og konstante sola kan du gå på eventyr i livlige butikker som er fylte til randen med guddommelige delikatesser, før du trekker deg tilbake til et av byens spa, som har blitt veldig ettertraktede på grunn av deres luksuriøse behandlinger og teknikker. 

Velkommen til Marokko med Hideaways, vi er spesialister på reiser til Marrakech der du bor på nøye utvalgte hoteller på din reise. 

>> Les også om reiser til Agadir
>> Les også om reiser til Essaouira

Severdigheter

Her har jeg valgt ut noen få av de mange severdighetene du kan oppleve på din ferie i Marrakech. Beskrivelsen er utelukkende ment som en inspirasjon til din reise, og det tas forbehold for faktuelle feil. Hvis du vil lese mer om andre severdigheter i Marokko anbefaler jeg deg å lese vår blogg om reiser, der du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse - og god tur!

Koutoubia-moskéen

Koutoubia-moskéen ligger i den sørveslige delen av medina-kvarteret, er den største moskéen i Marrakech og utgjør - sammen med resten av gamlebyen - en del av UNESCOs verdensarv. 

Moskéen ble bygget under kalifen Yaqub al-Mansur (1184-1199) og måler hele 80 meter i lengden og 60 meter i bredden. En lokal legende forteller at minareten, som er bygget av sandstein og er hele 77 meter høy, ble bygget slik at den ville forhindre en person i toppen av tårnet å se aktivitet i kongens hermer. En annen bemerkelsesverdig detalj ved minareten er at spiret på toppen er dekorert med forgylte kobberkuler som minsker i størrelse jo nærmere de er toppen. 

Minareten har inspirert en rekke andre berømte bygninger i den islamske kulturen, som Giralda-tårnet i Sevilla og Hassan-tårnet i Rabat. 

Souk

Marrakech er berømt for sine fargerike og tradisjonelle markeder, som historisk sett har vært blant Marokkos største, og som den dag i dag fremdeles er et av de største tradisjonelle Berber-markedene i Marokko. 

En gang ble markedene - som kalles for souk på marokkansk - oppdelt i detaljområder for bestemte varer, som tepper, skinn, metallarbeid og keramikk. Disse inndelingene eksisterer fremdeles, men nå med betydelige overlappinger mellom de forskjellige gruppene. De vanligste varene å finne på soukene er tradisjonelle marokkanske varer, som tepper, muslimsk tøy, tørkede frukter, te, smykker, skinnposer og lanterner. 

Det er fremdeles vanlig å prute på prisen på markedene, så du kan være heldig og gjøre et skikkelig kupp hvis du prøver deg. 

Bymurene og byportene

Bymurene i Marrakech, som ble bygget som beskyttende festningsverk av almoravidene på 1100-tallet, er opptil 5,8 meter høye og har hele 19 porter og 200 tårn langs den 19 kilometer lange strekningen rundt byens gamle bykjerne (kalt medina). Murene er laget av en spesiell leire- og krittblanding, hvis røde farge har gitt byen kallenavnet "Den Røde By".

En av de mest kjente portene i muren er Bab Agnaou, som ble bygget på 1100-tallet under Almohad-dynastiet, og hvis navn, Agnaou, refererer til mennesker med afrikansk opprinnelse sør for Sahara. Hjørnestykkene i porten er pyntet med blomsterdekorasjoner og en innskrift fra koranen, som også ble brukt på byportene i maurer-okkuperte Al-Andalus. 

En annen av Marrakech sine kjente byporter er Bab Aghmat, som ligger øst for de jødiske og muslimske kirkegårdene i byen, mens Bab Berrima og dens solide tårn står i nærheten av Badi-palasset. Men den kanskje viktigste byporten er Bab el Khémis, som ligger i medinaens nordøstlige hjørne, og som blant annet skildrer en menneskeskapt vår.  

Les mer

Reisemål i Marokko

Finn reisen til Marokko her

Hvorfor bør jeg reise til Marrakech?

Det er mange gode grunner til hvorfor Marrakech bør være den neste storbyen du besøker, og her er et par av dem ...

Et mekka for shopping

De tradisjonelle markedene, souks, og butikkene holder godt fast i sine tradisjoner, og du vil fort føle at du er på en reise tilbake i tid. En billig ferie til Marrakech er den perfekte anledningen til å kjøpe suvenirer, luksuriøst tøy og smykker. Marrakech er et paradis for shoppere - spesielt hvis du er god på å prute. Utforsk Souk Cherifica og shopp i elegante Akbar Delights, hvor du finner luksusklær laget av kasjmir, bomull og silke. 

Historisk sus

I Marrakech finner du spor etter fortidens rikdommer spredt over hele byen. Gå ikke glipp av den spektakulære marokkansk-andalusiske arkitekturen som har gitt Marrakech sitt kallenavn; Den Røde By. Glem heller ikke Koutoubia-moskéen i sørvestlige Medina. Denne imponerende moskéen har en minaret som tårner høyt over resten av byen. En annen flott sandsteinsbygning er storslåtte Palais de la Bahia. Benytt deg av muligheten til å utforske de rundt 150 rommene, og legg merke til de vakre mønstrene skapt av de fargede rutene på gulvet.

Forelsk deg i det brede utvalget av gallerier og museer på en reise til Marrakech. Start med å utforske Bert Flints private hus, Maison Tiskiwin, og kikk på den private samlingen av dekorativ kunst og spennende håndverk fra Marokkos fortid. Unn deg en omvisning i Douiria Mousassin. Denne restaurerte, private leiligheten gir deg et innblikk i hvordan lokalbefolkningen bodde på 1600-tallet. Utforsk også Marrakech Museum of Photography and Visual Arts, som huser moderne kunst som helt sikkert vil imponere. 

Skjem deg bort på spa

Marrakech har opplevd en sann oppblomstring av spa-sentre og kurbad, som danne perfekte, fredelige tilfluktssteder fra byens liv og leven. Du blir ført inn i et rolig rom der profesjonelle massører gjenoppfrisker din kropp og sjel med en rekke behandlinger i verdensklasse. 

La smaksløkene juble i Marokkko - og Marrakech

Når sola står opp over Marrakech våkner også pulserende Djemaa el-Fria til liv. Denne flotte markedsplassen er tettpakket med matboder som selger alt fra tradisjonelle, marokkanske retter til merkelige og vidunderlige spesialiteter. Finn en fortryllende restaurant med takterrasse og beundre byens tak med stil mens du inntar nylagde falafler, marokkansk auberginekaviar eller lekker baba ghanoush. Vår favorittrestaurant er den skjulte perlen Pepe Nero, et imponerende spisested som byr på utsøkte marokkanske retter servert i tradisjonelle omgivelser - nemlig inne i en gammel riad.

Informasjon om Marrakech

Her har vi samlet litt fakta om Marrakech, f.eks. om byens geografi befolkning, klima og transport, som forhåpentligvis kan tjene som inspirasjon til din ferie i den gamle imperiale byen. Hvis du ønsker å finne mer inspirasjon til din reise til Marrakech anbefaler jeg deg å besøke vår blogg, der du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse - og god tur!

Geografi og befolkning

Med nesten en million innbyggere er Marrakech den fjerde-største byen i Marokko, kun overgått av Casablanca, Fez og Tanger. 

Byen ligger nord for foten av de snøkledde Atlasfjellene, 580 kilometer sørvest for Tanger, 327 kilometer sørvest for den marokkanske hovedstaden Rabat, 239 kilometer sør for Casablanca og 246 kilometer nordøst for Agadir. 

Med tiden har byen spredt seg fra det gamle, historiske sentrumet (medinaen) med forsteder som Daoudiat, Diour El Massakine, Yamama, Sidi Abbad, Sakar og Malizia i nord; mot sørøst med Sidi Youssef Ben Ali; mot vest med Massima; og mot sørvest til Hay Annahda.

Sør for byen er det store landsbyer som Douar Lahna, Touggana, Lagouassem og Lahebichate, og deretter fører en tur gjennom ørkenen til byen Tahnaout ved kanten av Atlasfjellene, som er den høyeste fjellkjeden i Nord-Afrika.

Klima og vær

Marrakech har hovedsakelig et steppeklima, som er karakterisert av moderat varme somre og moderat kjølige vintre. De gjennomsnittlige årstemperaturene spenner fra 12-13 grader om vinteren til 26-30 grader om sommeren. 

Det forholdsvis våte vinterklimaet og tørre sommerklimaet i Marrakech avspeiler nedbørsmønstre man ofte finner i områder preget av middelhavsklimaet. Men byen mottar imidlertid mindre regn enn det som vanligvis finnes i et middelhavsklima, derav klassifiseringen steppeklima. 

De varmeste månedene i året er juli og august med 29 grader i gjennomsnitt, etterfulgt av september med 27 grader i gjennomsnitt, mens januar er den kaldeste måneden i året med 13 grader i gjennomsnitt, etterfulgt av februar og desember med 13 grader i gjennomsnitt. 

Transport

Marrakech har en internasjonal flyplass - Marrakech-Menara Lufthavn (RAK) - som ligger kun 3 kilometer sørvest for byens sentrum. Flyplassen har flyvninger til en rekke europeiske destinasjoner, samt til landets største by, Casablanca, og flere arabiske nasjoner. 

Flyplassen har formelt sett to passasjerterminaler, men i praksis fungerer de mer eller mindre som én stor terminal. I skrivende stund holder man på å opprette en tredje terminal. De to terminalene har en årlig kapasitet på 4,5 millioner passasjerer. 

Det spanske bussfirmaet Alsa har regelmessige og pålitelige avganger mellom flyplassen og medinaen (bussen går fra en holdeplass overfor Koutoubia-moskéen), samt mellom flyplassen og den nyere delen av byen. Bussene går hvert 30. minutt i tidsrommet 06:15 - 21:30, og tar ca. 25 minutter. 

Fra Marrakech sin sentralstasjon er det daglige togforbindelser til andre større byer i Marokko, som Casablanca, Fez, Tanger, Meknes og Rabat.

Populære hoteller i Marrakech

Marokko, Marrakech
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Marokko, Marrakech
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Marokko, Marrakech
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér