Reiser til Campania

Få områder i Italia – eller i verden for den saks skyld – rommer så mye skjønnhet som den fjellrike Campania i Sør-Italia. Her i regionen, som velfortjent har fått navnet Campania felice , kan du oppleve en natur med en utrolig skjønnhet og dramatiske kyststrekninger, hvor skogkledde berg stiger bratt opp fra det asurblå Tyrrhenske havet og den sovende, verdensberømte vulkanen Vesuv. Samtidig er Campania en region hvor du kan oppleve både det pulserende storbylivet i Napoli, avslapping i varme kilder på Ischia og den berømte Amalfikysten, som inviterer deg til å bare leve la dolce vita . 

Feriedestinasjon siden romertiden

Campanias areal er ikke stort, faktisk litt mindre enn Hordaland, men har allikevel flere innbyggere enn hele Norge. Med en befolkning på ca 5,8 millioner, er dette Italias tredje mest folkerike region, som også inkluderer en perlerad med vakre, små øyer. I Napoli-bukten ligger for eksempel den vakre øya Capri, med den berømte blå grotten, Grotta Azzurra, som er et opplagt utfluktsmål hvis du har ferie i campanias fastland.

Det var greske kolonister og etruskere som grunnla de første byene i Campania, inkludert Napoli i det 8. århundre f.Kr., som i dag regnes blant verdens eldste byer. Mot slutten av det 4. århundre f.Kr. ble regionen en del av romerriket. Allerede i denne perioden var Campania kjent for sin skjønnhet og mange av de rikeste romerne bygget praktfulle feriehus langs kysten. Vesuvs utbrudd begravde blant annet Pompeii i 79 e.Kr. Etter romerrikets fall ble regionen erobret av henholdsvis gotere, longobardere, bysantinere og normannere, som i det 12. århundre gjorde området til en del av kongeriket Sicilia. Campania ble en del av kongeriket Italia i 1860.

Sjarmerende kaos i Napoli eller idyll på Amalfikysten

Selv om ditt primære mål er en av de mindre byene ved kysten, anbefales det å bruke en dag eller to på å besøke regionshovedstaden i Napoli. Her er det et stort utvalg av hoteller, slik at du enkelt kan finne en god base for å utforske byen.

Hvis du bor inne i byen, kan du for eksempel oppleve den livlige atmosfæren når blomstermarkedet på Piazza Municipio åpner, og i ro og mak utforske byens historiske monumenter, teatre, museer og ikke minst restaurantlivet. Spesielt gamlebyen med de smale middelaldergatene og smugene er det verdt å bruke litt tid på.

Napoli er en av de tettest befolkede byene i Europa, og det er en opplevelse i seg selv å oppleve bylivet der. Ved første øyekast kan det virke kaotisk, men etter nærmere bekjentskap er det bare sjarmerende italiensk. Hvis du tar ferien i Napoli, har du også flere interessante utfluktsmål innen rekkevidde. Er du historisk interessert, er det naturligvis nærmest obligatorisk å ta en tur til Pompeii. Hvis du heller vil tilbringe en dag på stranden, finner du mange gode badeplasser med fint vann til snorkling og dykking, ikke så langt fra byen.

Mens Napoli har mye å by på hvis det er kulturopplevelser du leter etter, er Sorrento-halvøya det perfekte reisemålet for dem som drømmer om en ferie i naturskjønne omgivelser. Så det er ikke uten grunn at Amalfikysten, på sørsiden av halvøya, er kjent som en av Europas vakreste kyststrekninger. Her kan du enkelt få hele ferien til å gå ved å utforske de små, pittoreske fiskerlandsbyene, og nyte fantastisk utsikt på fotturer langs kysten.
 Les mer om Campania

Reisemål i Campania

Capri

Capri er et lite ferieparadis som til tross sin beskjedne størrelse har mye å by på. Den bratte klippe-øya i Napolibukta tiltrekker seg mange jetsettere, som holder til ved den flotte kysten i store luksus-yachter. Capri har derimot, til tross for sitt eksklusive rykte, noe for alle med hyggelige byer, små badestrender og flott natur, som innbyr på gåturer.

Reiser til Capri

Maiori

Maiori lokker med Amalfikystens lengste badestrand, en hyggelig promenade og et utvalg av resturanter som er større enn byens bekjedne størrelse. Maiori er med andre ord ideel til en riktig livsnyterferie for hele familien. Samtidig gir byen deg et godt utgangspunkt for å utforske Europas vakreste kyststrekning.

Reiser til Maiori

Positano

Positano er i følge ryktene oppkalt etter havguden Poseidon. De pastelfargede husklyngene klamrer seg til fjellveggene som reiser seg bratt opp fra havet, på en nesten naturstridig måte. Det er enkelt å forstå hvorfor Positano har blitt et så populært feriemål.

Reiser til Positano

Amalfikysten

Ifølge mange, en av Europas vakreste kyststrekninger ligger og venter på deg. Imponerende utsikt, romantiske byer og den mest fantastiske atmosfære. Alt sammen ledsages av duften av friske sitroner og en deilig havbris fra Middelhavet.

Reiser til Amalfikysten

Sorrento

Hos Hideaways finner du reiser til Sorrento og Sorrentokysten med unike hideaways, hoteller og feriehus. Bestill reisen online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil.

Reiser til Sorrento

Populære hoteller i Campania

Italia, Campania, Positano
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Avstand til havet: ca. 100 m
  • Svømmebasseng
Italia, Campania, Amalfikysten
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Campania, Sorrento
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér