Reiser til Korfu

Korfu er utvilsomt en av de vakreste og grønneste øyene jeg har opplevd i sjarmernde Hellas. Plassert nært det greske fastlandet og utenfor Italias støvelhæl er denne historiske perlen den nordligste av De joniske øyer. ”Perle” er kanskje et upresist begrep, for Korfu omtales ofte (og velfortjent) som ”den joniske smaragden".

Velkommen til Hellas med Hideaways. Vi er spesialister på reiser til Korfu der du bor på nøye utvalgte hoteller og feriehus. 

Kanskje du allerede forestiller deg en eventyrlig palett av blågrønne nyanser som kjennetegner øyens frodighet omkranset av den 217 km lange og svært varierte kystlinjen. Landskapet byr på et hav av forskjellige opplevelser, med alt fra den eldste hovedveien på øya som snor seg kilometervis langs gamle, krøkete oliventrær, til søvnige landsbyer og videre ut til kysten som byr på uforglemmelige utsiktspunkter. 

Ute ved kysten skjuler den ene bukten etter den andre seg med krystallklart, asurblått vann. De fleste har også fine, små strender som skjermer seg bak dramatiske, nærmest loddrette klipper kledd i irrgrønn vegetasjon fra topp til tå. Her finner du alle variasjonene av grønt og blått, gjemt bak stort og smått.   

Korfu har et areal på ca. 640 km2, og er dermed nesten dobbelt så stor som Jan Mayen. Øya er den neststørste av De joniske øyer, som i tillegg til Korfu består av Paxos, Lefkada, Ithaka, Kefallonia, Zakynthos, Kythira og Skorpios. 
Korfu er bare 60 km lang mens bredden varierer fra 4 km til 30 km på det bredeste. Derfor er det lett å ta seg rundt fra de historiske bydelene til de flotte utsiktspunktene uten å måtte tilbringe dagesvis i bilen.

Fra øyas østkyst kan du se over til både det greske fastlandet og Albania, som bare ligger et par kilometer unna på det nærmeste. Jeg anbefaler å ha en leiebil tilgjengelig slik at du kan nyte så mye som mulig av Korfu på din ferie. 

Den frodige vegetasjonen og det stabile jordbruket som blant annet viser seg i olivenlunder og bølgende vinmarker, danner en solid grobunn for Korfus økonomi, i fin kombinasjon med øyas mangfoldige turisme. Korfu kan ha forholdsvis store mengder nedbør fra midten av september og derav en del luftfuktighet, noe som er unikt for Hellas og som gjør De joniske øyer til de grønneste i landet. 

Øya gjennomskjæres av tre mindre fjellkjeder, og den nordligste og bredeste delen av Korfu dekkes av den høyeste fjellkjeden, hvis høyeste punkt er Mt. Pantokratoras som ligger på 914 m.o.h.

Korfu by 

Korfu by er den største severdigheten på øya og absolutt verdt å bruke litt tid på. Det sies at byen er blant de mest sjarmerende i hele Hellas, og jeg må si meg enig.  

Enten du ønsker å sprade gjennom byens sjarmerende gater, shoppe i de små butikkene, eller om du helst (som undertegnede) vil oppdage historiske elementer fra en svunnen tid kan det hele kombineres innenfor overkommelig tid og avstand. 

Jeg opplever Korfu for første gang en varm oktoberkveld på en spontan spasertur langs esplanaden, som av mange anses for å være et kunstverk av sitt slag og som er byens naturlige møteplass. Men først stusser jeg litt over synet av den store cricketbanen som skal være den eneste av sitt slag i hele Hellas. I tillegg til sommerslottet som tidligere huset den britiske generalguvernøren, er nok dette den mest iøynefallende britiske arven. 

Et øyeblikk senere får jeg følelsen av å være i byenes by (Paris)… Den fagre Liston-bygningen med sin lange, karakteristiske buegang skal visstnok være inspirert av Rue de Rivoli i ja.. nettopp Paris. Restauranter, kaféer og hyggelige barer ligger som perler på en snor i den elegante svalgangen, og det hersker en dempet og klassisk stemning her. 40.000 av Korfu sine 120.000 innbyggere bor i Korfu by, noe som fører til at byen summer av liv på en forunderlig stillferdig måte hele uken.

Min greske kollega, Nikos, holder meg med selskap og han vet akkurat hvor man skal gå for å spise det mest autentiske, greske måltidet. Noe som er veldig bra, for utvalget av de hyggelige restaurantene er overveldende. Jeg har fått vite at gresk mat her på Korfu ikke er som maten på de andre greske øyene, så jeg er veldig nysgjerrig. 

På Aegli - den eldste tradisjonelle restauranten i Korfu by - får jeg en pastitsada og Nikos bestiller en sofrito som sies å være to av øyas mest lokale spesialiteter. Umiddelbart tenker jeg: "Ja, ja… Pasta med kjøttsaus er vel ikke så lokalt?" Men etter et utsøkt måltid kan jeg kun bekrefte at smaksløkene mine er aldeles begeistret og retten umulig kan sammenliknes med en klassisk pasta med kjøttsaus.        

Så var det dette med historie (som jeg elsker). For meg er det vanskelig å reise til et nytt sted uten å skulle stikke nesen min litt ned i historien, og jeg ender alltid med et par nye bøker i kofferten før hjemreisen. Denne kvelden i Korfu by ender også i en liten bokhandel med et par bøker om Korfu og gresk mytologi, som jeg syns er evig fascinerende. 

Korfus gamle bydel er bevart av UNESCO

Korfu by ligger strategisk plassert ved innseilingen fra Adriaterhavet og det historiske preget er like iøynefallende som det er karakteristisk. Kerkyra, som grekerne selv kaller byen, var under bysantinsk, venetiansk, fransk og britisk styre før den i 1864 ble en del av Hellas. Det er ingen andre steder på øya hvor du vil merke historiens sus like sterkt som her. 

Spesielt den venetianske perioden har satt sitt preg i byen. Fra det 15. århundre lå byen under venetiansk styre. I vel over 400 år ble byen strategisk brukt som en festningsby. De tre fortene, tegnet av en venetiansk ingeniør, beskyttet republikken Venezias maritime handelsinteresser. Dette til tross for voldsomme kamper mot det ottomanske styret som kjempet for å innta flest greske øyer. 

I årene som fulgte ble byens fort renovert og reparert utallige ganger, senest under det britiske styret i det 19. århundret. I dag kan du se gamle bygninger, palasser, kirker og klostre i byens gater som vitner til de forskjellige historiske periodene. Byen oser av en harmonisk symfoni mellom den autentiske, greske stemningen og gjestfriheten, krydret med det italienske, franske og britiske preget. En unik kombinasjon som ikke oppleves mange andre steder i Hellas.

Nettopp disse unike og historiske bygningene og fortene utgjør et enestående arkitektonisk eksempel på den gamle bydelens autentiske ekthet og integritet. Dette har medført at den gamle bydelen nå er å finne på UNESCOs verdenskulturarvliste. 

Filharmonisk musikk? Hvorfor det?

Korfus filharmoniske orkestre er kjent verden over, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kjente til disse orkestrene. Da kan du nok forestille deg hvilket sjokk jeg fikk da jeg på en spasertur gjennom byen plutselig hører den kraftige lyden fra en stortromme komme fra andre etasje i en av byens gamle bygninger. 

Det viser seg å være et av byens orkestre som øver, og denne øvelsen foregår med åpne vinduer slik at hele byen kan lytte. Unge som gamle samler seg foran bygningen og nyter ”konserten”… Det er ikke hver dag man opplever slikt i Hellas, og det er umulig å ikke la seg gripe av stemningen. 

Riktig god reise til Korfu

En sjarmerende, særegen øy hvor naturen viser seg i form av et uforglemmelig maleri og hvor gresk gjestfrihet og italiensk eleganse møtes i en harmonisk symfoni. Et gammelt ordtak lyder ”Enten blir du forelsket i, eller på, Korfu”. Jeg må si meg enig med det første… 
Inntil videre:)

Riktig god reise til Korfu

Hilsen,
Marie

Les mer om Korfu

Bestill din reise som en samlet pakke inkludert fly eller kun hotellopphold 

Bestill din reise til Korfu som en samlet pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport tur/retur Korfu flyplass eller en leiebil. Ønsker du selv å bestille din flyreise til Korfu kan du naturligvis også kun bestille hotellopphold gjennom oss. 

Du kan reise i nøyaktig det antallet dager du ønsker, da vi tilbyr valgfri reiselengde til alle reisemål, og du kan også fritt velge fra hvilken flyplass du vil reise, bl.a. Oslo, Bergen og Trondheim. Finn mer informasjon om alle reisene (inkl. aktuelle flytider og flyruter) i søkemotoren. Du kan også velge å kun se priser på reiser til Korfu med direktefly eller mellomlanding. 

Hos Hideaways Reiser kan du reise med både vanlige rutefly, som f.eks. Lufthansa og KLM, og lavprisselskap som f.eks. easyJet og Ryanair. Når du bestiller en reise som en samlet pakke til Korfu kan du også kombinere ulike flyselskap hos oss, altså benytte to forskjellige selskap til utreise og hjemreise. Det kaller vi fleksible reiser...

Velg riktig hotell på Korfu

Feil valg av hotell kan ødelegge en hel ferie og vi anbefaler derfor å benytte våre hotell- og reisetemaer eller filtreringsmulighetene i søkemotoren for å finne det perfekte hotellet eller feriehuset for deg. Du finner disse når du søker etter priser på reiser til Korfu og alle andre reisemål i Hellas, som f.eks. Santorini, Kreta, Rhodos og Mykonos. Noen av våre mest benyttede reisetemaer er ”familieferie" og "aktiv ferie". Vi har også delt opp hotellene i forskjellige typer slik at du enklere finner det rette hotellet for deg, f.eks. "hoteller kun for voksne" eller "hoteller med utsikt". Med filterfunksjonen kan du bl.a. også velge disse typene overnatting: villa, luksushotell, boutique-hotell og mange flere...

Din reise er vårt ansvar

Ønsker du hjelp til å bestille din reise til Korfu online, eller vil du f.eks. få et tilbud på en av våre populære kombinasjonsreiser eller rundturer i bil (kjør-selv-ferie) i Hellas, er du alltid hjertelig velkomen til å kontakte oss. Vi i Hideaways har lagt ned mye arbeid i å plukke ut alle hotellene og reisene du finner i programmet vårt på Korfu, og i våre personlige hotellbeskrivelser forsøker vi alltid å gi deg en ærlig beskrivelse av hotellet, uansett om du vil på en luksusreise eller om du foretrekker en ferie på et "autentisk" og sjarmerende hotell. 

Din reise er vårt ansvar både før, under og etter reisen, og vi er alltid her for å hjelpe deg. Hideaways Reiser stiller med reisegaranti og følger naturligvis pakkereiseloven - noe som gir deg trygghet på reisen. 

Les mer

Severdigheter

Nedenfor har jeg plukket ut noen få av de mange severdighetene som du kan oppleve på din ferie på Korfu. Beskrivelsen er utelukkende ment som en inspirasjon til reisen din, og det tas forbehold til faktuelle feil. Dersom du har lyst til å lese mer om andre severdigheter på Korfu, anbefaler jeg deg å lese bloggen vår om reiser. Der kan du finne spennende artikler om reisemålene våre. God fornøyelse og god reise!

Paleokastritsa

Paleokastritsa, beliggende på den nordvestlige delen av øya, ca. 16 km fra Korfu by, er av mange regnet for å være en av Korfus vakreste landsbyer. Først og fremst er det de mange fremragende strendene som ligger omkring byen som tiltrekker besøkende. Det er i alt 15 strender i området og de fleste kan bare nås med båt. En del av strendene ligger i smale bukter og er omgitt av grotter og klipper, som gjør opplevelsen desto mer spesiell. 

Byen er også kjent for sitt kloster, Theotokos, som stammer fra det 12. århundret. Klosteret står midt blant ville trær på en odde med fantastisk utsikt over havet. I en av klosterets gamle celler er det innrettet et museum hvor det er mulig å betrakte noen av klosterets gamle relikvier. 

Achilleion

Achilleion står på klippen Gasturi, ca. 10 km sør for Korfu by. Achilleion er et spektakulært palass bygget i 1890 på ordre fra keiserinne Elisabeth av Østerrike-Ungarn etter forslag fra den Østeriske rådgiveren Alexander von Watzberg. Palasset er, som navnet antyder, designet med Achilles som inspirasjon og ble bygget kun ett år etter keiserinnen mistet sin eneste sønn, Rudolf av Østerrike.  

Keiserinnen, som var besatt av kunst og skjønnhet, valgte Korfu som det rette stedet for å bygge sitt palass da det var hennes foretrukne feriested, og fordi hun var en stor beundrer av gresk kunst og historie. 

Achilleion ble kjøpt i 1907 av William II, som brukte palasset som sommerresidens. Etter andre verdenskrig ble Achilleion overtatt av den greske stat. 

Korfu by 

Korfu by er øyens kulturelle, økonomiske og politiske senter. Ikke bare er den øyens hovedstat, men for alle de Joniske øyene. Dessuten er byen en av de mest populære attraksjonene på Korfu, ikke minst på grunn av sin gamle bydel som ble erklært verdensarv av UNESCO. 

Ut over den gamle, vakre bydelen byr Korfu by blant annet på følgende severdigheter:
En gammel venetiansk festning, Citadellet, fra 1546 med en fantastisk utsikt over havet og byen; Kirken Áyios Spyrídon fra 1589, som er oppkalt etter Korfus skytsengel, Sankt Spyridon, som kan ses langveis fra med en praktfull rød kuppel på toppen av klokketårnet; Plassen kalt Spianada, som er Korfus bys sentrale, offentlige plass og som hevdes å være Europas nest største plass; Korfus arkeologiske museum, som blant annet rommer funn fra øyens antikke hovedstat Kanoni; og kirken for Sankt Jason og Sankt Sosipater, som er byens eldste kirke fra omkring år 1000 og et sjeldent bysantinsk monument. 

Angelokastro 

Angelokastro er et bysantinsk slott som ligger på øyens nordvestlige kyst. Slottet regnes som en av de mest betydningsfulle ruinene på de Joniske øyene. Det skyldes i like stor grad slottets spektakulære beliggenhet på en bratt klippe 305 meter over vannets overflate. 
Slottet sin nøyaktige opprinnelse er ukjent. Likevel har det spilt en strategisk rolle i forsvaret av øya mot fiender som pirater eller osmannerne som mange ganger forsøkte å erobre øya. 

Les mer

Reisemål på Hellas

Finn reisen til Hellas her

Informasjon og fakta

Her har jeg samlet litt fakta og informasjon om Korfu, som for eksempel regionens geografi, befolkning, historie og klima. Beskrivelsen er utelukkende ment som en inspirasjon til din reise og det tas forbehold til faktuelle feil. Dersom du ønsker mer inspirasjon utover det du kan finne her, anbefaler jeg deg å ta en titt på vår blogg, der vi har spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning 

Korfu er den nordligste av de 7 Joniske øyene. Øygruppen ligger, som navnet antyder, i det Joniske hav, vest for det greske fastlandet. Øya, på 640 km2, har omkring 120.000 innbyggere. Den er ca. 64 km lang og 32 km på det bredeste. 

To høye og veldefinerte områder deler øya i tre distrikter, der den nordlige delen har mye fjell, den sentrale delen er kupert, mens den sydlige delen er lavtliggende. Korfus kystlinje strekker seg over 217 km og rommer en rekke gode strender. Noen eksempler er Agios Gordis, Agios Georgios, Marathia, Kassiopi, Sidari og Palaiokastritsa. Det høyeste punktet på øya ligger 911 meter over havoverflaten og heter Mount Pantokrator. 

Klima og vær 

Korfu har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, mer fuktige vintre. Den varmeste måneden i året er august med en gjennomsnittstemperatur på 29 grader. August er etterfulgt av juli med gjennomsnittstemperatur på 27 grader. De kaldeste månedene på Korfu er januar og februar som begge har et gjennomsnitt på 10 grader, etterfulgt av desember med 11 grader. 

Dersom du ønsker å unngå nedbør på din ferie til Korfu ville jeg anbefalt å reise i juli eller august, da gjennomsnittet for regnværsdager er 1 dag. I januar og februar ligger gjennomsnittet 12-13 dager med regn i måneden. 

Historie 

Korfu ble først nevnt i greske tekster 1300 f.Kr., men har vært bebodd siden eldste steinalder og var senere et viktig handelssenter for fønikerne. Fønikerne hadde handelspartnere i alle byer i Adriaterhavet, hvilket gjorde øya til en sterk sjømakt og en viktig kommersiell partner i regionen. 

Under den peloponnesiske krigen ba Korfu om militærhjelp fra Athen til slaget mot Korint. Alliansen mellom Korfu og Athen varte et århundre, inntil makedonerne erobret Korfu i 338 f.Kr., og overtok kontrollen på øya.  

Fra 300 f.Kr. ble Korfu suksessfullt angrepet og erobret av spartanere, illyrere og romere som oppholdt seg på øya fra 229 f.Kr. til 337 e.Kr. Under romertiden fikk øya lov til å beholde en del av sin autonomi. Til gjengjeld brukte romerne øya som et strategisk sentrum. Romerne satte blant annet deres avtrykk på øya med en lang rekke nye veier og offentlige bygninger. 

Ved fallet av Romerriket ble Korfu en del av det Bysantinske riket. I middelalderen ble øya utsatt for en rekke piratangrep samt erobringstokter utført av gotere, sarasenere, normannere og venetianere. I 1267 forsøkte den franske kongen av Sicilia, Karl av Anjou, å erstatte den eksisterende ortodokse kristendommen med katolisismen. Det varte ikke lenge da øya allerede i 1386 returnerte til ortodoks kristendom og venetiansk styre. Perioden som fulgte under venetiansk herredømme har satt tallrike spor på øya i form av bygninger, monumenter og andre ulike eksempler på venetiansk arkitektur i Hellas. 

Da Napoleon Bonaparte erobret Venezia i 1797 ble Korfu en del av den franske stat. Fra år 1800 var øya en del av de sju øyers republikk, men den havnet i franske hender allerede syv år senere, i 1807. I denne perioden fulgte en lang rekke sosiale og økonomiske fremskritt. Det ble blant annet etablert en rekke skoler. I 185 kom øya under britisk herredømme og opplevde i den forbindelse enda en blomstring i form av ny infrastruktur. Det ble dannet et nytt vannforsyningssystem og Korfus første universitet ble grunnlagt. I 1864 ga britene øya opp, sammen med de andre Joniske øyene, til den nye greske kongen. 

Populære hoteller på Korfu

Hellas, Korfu
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Korfu
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Korfu
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér