Reiser til Kea

Kun 1 times seilas fra havnen i Lavrion ligger Kea, som er den av øyene i Kykladene som er nærmest det greske fastlandet og tettest på Athens Internasjonale flyplass. De fleste forbinder dog Kykladene med de populære ferieøyene Mykonos og ikke minst Santorini, som ligger lengre fra fastlandet. Tross nærheten til Athen, utgjør Kea på mange måter minst like mye sin egen verden, og ikke minst er den mindre preget av turister. 

Befriende lite turistpreget øyliv

Selv om det etterhvert har kommet hoteller av en kvalitet som kan måle seg med en mer utviklet turistindustri, er Kea på grunn av manglende fergeforbindelse fra Pireaus, Athens primære havn, fremdeles ganske upåvirket av masseturismen. Du finner ikke et bredt utvalg av store feriesteder, eller all inclusive-hoteller på Kea, hvor du i prinsippet ikke behøver å forlate området for å få dekket alle dine behov. Til gjengjeld får du en øy som i høy grad innbyr til at du former din egen ferieopplevelse. 

Som reisemål er Kea, som lokalt også kjennes som Tzia, dermed en sjanse for å oppleve det autentiske greske øylivet. Samtidig er øya et godt reisemål både for familier og par, som vil prøve noe annet enn de sedvanlige overfylte turistmålene. Ønsker du å bruke ferien på å nyte strandlivet ved det krystallklare havet, kun avbrutt av restaurantbesøk, er dette absolutt en mulighet. Pakk allikevel et par gode tursko i bagasjen. Øya Kea er nemlig også litt av et paradis for turgåere, med stier med en samlet lengde på 33 km, hvorav to tredjedeler er steinbelagt og fører til de mest naturskjønne steder, og ofte også forbi interessante historiske severdigheter. Alle ruter er markert med treskilt, og de fleste slutter ved avsidesliggende strender, så husk badetøyet!

I antikken var Kea stedet hvor en streng befolkningskontroll ble opprettholdt: Alle som ble 65 år ble forventet å drikke en smertefri gift og dø fredfylt for å gi plass til de yngres liv og trivsel. I dag, hvor det er andre normer for pensjonister, kan enhver som er født på Kea, selv de over 65 år, fortelle deg hvor stiene går. Spør gjerne de lokale om hvor de beste spisestedene på øya ligger. Det er et godt utvalg av restauranter og mindre tavernaer rundt om på øya, hvor du kan få velsmakende lokale retter. Overvekten av de greske turistene setter dermed også sitt preg, til glede for deg som verdsetter de kulinariske opplevelser, når du reiser til Hellas.

Les mer om reiser til Kea hos turistkontorets hjemmeside her

Les mer om Kea

Reisemål i Hellas

Finn reisen til Hellas her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér