Reiser til Hellas

Gudenes, heltenes og heltinnenes land. Fra Dionysos, Zevs og Afrodite til Homer, Odyssevs og Pegasus. Velkommen til Hellas with Hideaways; vi er spesialister på reiser til Hellas der du bor på håndplukked hoteller eller i feriehus på din ferie. 

Hellas er en eneste stor historiebok og antallet sagnomsuste myter er uttømmelig. Fortid og nåtid går hånd i hånd, og det er også en av årsakene til at Hellas har en så stor skare av besøkende. Det er nesten umulig å nevne Akropolis i Athen uten å omtale de 16 andre severdighetene i Hellas som også er å finne på UNESCOs verdensarvliste. 

Det er altså ikke å legge skjul på at Hellas er kultur, historie og gudenes eget land. Men Hellas er også matens, naturens og smilets land. Kjøkkenet er originalt, landskapene mangfoldige og med "smilets land" refererer jeg til den greske befolkningen, hvis stolte tradisjoner og nestekjærlighet medvirker til at du som gjest føler deg hjemme og som en del av familien. 

I tillegg er Hellas større enn de fleste tror. Visste du for eksempel at det finnes mer enn 1400 øyer som tilhører det karakteristiske blå-hvite flagget? At kun ca. 230 av disse øyene er bebodde vitner om at det fremdeles finnes utallige urørte områder i det greske øyhavet. 

La oss være realistiske - du rekker ikke å besøke alle de 1400 øyene på én ferie i Hellas, men du kan også nøye deg med å slå deg ned et sted, f.eks. Kreta, for du kommer ikke til å kjede deg. Enten du foretrekker avslapning, aktivitet eller velvære vil du raskt finne ut at Hellas har en svært allsidig palett - det vanskeligste er å velge, for du kan ikke rekke alt. 

Hvis vi fokuserer på Kreta et øyeblikk kan du for eksempel glede deg til aktiviteter på land og til vanns som båtturer langs kysten, vingårdsbesøk i innlandet, fotturer i juv og på fjell, eller turer på hesteryggen. 

Maten fortjener et kapittel for seg selv, for selv om den greske gastronomien ikke er kjent som Michelins høyborg finner du likevel utallige tradisjonelle og velsmakende retter å sette tennene i. Det greske middelhavskjøkkenet er så mye mer enn bare fetaost, tzatsiki og kanelholdige retter; det er et hint om fortidens masseturisme. Kast deg ut i de lokale menyene og nyt mat som grekerne selv elsker. 

Enkle retter tilberedt med årstidens ferske råvarer, og ofte krydret med alt fra sitron, olivenolje, oregano, hvitløk, timian og mynte (får du også vann i munnen eller er det bare meg?). 

Både fisk og kjøtt egner seg god til grilling, og her benyttes også flere av de nevnte krydrene som smaksforsterkere. Prøv f.eks. helstekt lam med mynte og hvitløk - det smaker himmelsk. Som "mellommåltid" kan du bestille et lite utvalg av de mange mezedes som varierer fra et slags hjemmelaget pitabrød til oliven, bønnesalat og mye mer. 

Kreta

Vi nordmenn har valfartet til Hellas' største øy i flere tiår og Kreta har blitt et av våre mest elskede reisemål i Europa. De lune temperaturene, middelhavskjøkkenet, den smilende befolkningen og ikke minst de uendelige strendene er kun noen av grunnene til at Kreta fremdeles beholder ledertrøya i kategorien "populære feriesteder". 

Kreta opplever i disse dager en slags renessanse, for som for eksempel Mallorca og andre øyer i Middelhavet har Kreta en periode vært stemplet (eller snarere utskjelt) som en ren charterdestinasjon. Ikke et vondt ord om charterturisme, for uten denne ferietypen ville mange av Europas mest kjente reisemål hatt trange kår. Men Kreta begynner å avsløre andre sider av seg selv og tilby andre ferieformer der du kan oppdage og betrakte Kreta fra helt nye vinkler. 

Heldigvis kan vi avkrefte fordommene om Kreta, for vi setter fokus på Kretas kjente og mindre kjente severdigheter, og krydrer med uante muligheter for å oppleve øyas særpregede kultur og natur. Kreta har blitt "trendy" uansett om det er snakk om par som ønsker tid på egenhånd, eller familier som gjerne vil oppleve en ny og barnevennlig måte å kombinere badeferien med opphold på et mindre hotell med lokalt preg vekk fra masseturismens episenter. 

Vi i Hideaways tilbyr pakkereiser med fly, bilutleie og opphold på enten hotell eller i ferieleilighet. Vi har konsentrert oss om den nordlige delen av Kreta, der du kan fly direkte til både Chania og Heraklion. Vi gleder oss til å ønske velkommen til en øy der kropp og sjel berikes, og der du får mye for feriebudsjettet. 

>> Se alle hoteller og reiser til Kreta med Hideaways

Santorini

- Vulkanøy som skapt for både familieferie og romantikk

Som mange andre greske øyer kan Santorini danne en perfekt ramme for en ferie for hele familien. Barna vil elske vulkanøyas strender som kommer i forskjellige farger; røde, sorte og hvite. Det skyldes mineralene som kommer fra den vulkanske undergrunnen. Det er fascinerende for både store og små at sand kan ha en annen farge enn det vi er vant til. Men pass på føttene i sommervarmen - den sorte sanden blir ekstremt varm. 

De fascinerende klippeformasjonene rundt strendene gjør strandliv på Santorini til noe utenom det vanlige. Den varme sanden og det forfriskende, krystallblå havvannet frister store deler av året. Selv i vintermånedene har det hendt at temperaturene har sneket seg opp over 25 grader. Men det er varmest og mest solrikt mellom mai og oktober, og badevannet begynner å bli varmt fra og med juni. 

Men Santorini er ikke minst kjent for å være en av de beste destinasjonene i Hellas for å pleie parforholdet. Den vakre middelhavsøya ligger på en vukan som fremdeles er aktiv, og hvis krater ligger ute under havet. De vulkanske månelandskapene gjør inntrykk på en ferie på Santorini, og utsikten over undervannskrateret i solnedgangen setter den romantiske prikken over i-en etter en feriedag med fokus på deg selv og din partner. 

>> Opplev Santorini med Hideaways - se alle hoteller og reiser

Rhodos

Den vakre og historisk interessante vulkanøya Rhodos er en klassisk feriedestinasjon i Hellas, og det med god grunn. Øya har kilometervis med tiltrekkende strender, et fjellrikt landskap, spennende klippeformasjoner, korsridderslott, stemningsfulle kirker og en av de fineste og best bevarte middelalderbyene i Sør-Europa (Rhodos by). 

Rhodos er en øy man kan forelske seg i igjen og igjen, og hvis vi forteller deg at øya også byr på åtte måneders årlig solgaranti, så det er forståelig hvis du får et tilfelle av akutt reisefeber!

Det er du ikke alene om. På et år har Rhodos opp mot 2 millioner besøkende - pluss de mange cruisegjestene som hopper i land en liten stund - og det utrolige er at øya forblir like vakker, gresk og sjarmerende som alltid til tross for det årlige mylderet av feriegjester. Men du behøver ikke å tilbringe hele ferien din tett sammen med store flokker av andre reisende. Hideaways har som alltid håndplukket de beste stedene på Rhodos til deg der du også kommer deg litt vekk fra de store hotellene. 

Rhodos' vennlige befolkning er kjent for å være stolte av deres øy og bevisste på å bevare dens særpreg, og det er ikke vanskelig å forstå når man opplever hvor rik på natur, kultur og historie Rhodos er. Øya er fortsatt tydelig preget av at den har vært dominert av mange forskjellige kulturer opp gjennom tiden. Dette gjør din reise hit til et dypdykk ned i Europas brokete historie - alt mens du slapper av og nyter sola, maten og det herlige havvannet. 

>> Inspirasjon til din ferie på Rhodos, se alle hoteller og reiser med Hideaways

Feriehus og hoteller på Hellas

Nedenfor finner du en oversikt over alle Hideaways' hoteller og feriehus i Hellas. Ut fra dine ferieønsker kan du finne inspirasjon på kryss og tvers i søkemotoren nedenfor dersom du klikker på "avansert søk". Her kan du legge inn alt fra feriebudsjett til reisetema. Deretter får du vist mulighetene en etter en med beskrivelse, pris og bildegalleri, og så er det bare å bestille din neste ferie. 

Hvis du ikke finner akkurat det du leter etter eller at yndlingshotellet ditt er utsolgt er du hjertelig velkommen til å benytte deg av våre forespørselsskjemaer, så kontakter vi deg med et skreddersydd tilbud - for vi kan alltid "trylle" frem noe du ikke finner under søkeresultatene på hjemmesiden. 

Har du spørsmål om våre reiser eller vil få et godt råd til valg av hotell er du alltid velkommen til å kontakte oss. Jeg vil ønske deg en riktig god ferie i Hellas med Hideaways. 

Hilsen Marie

Les mer om Hellas

Severdigheter i Hellas

 

Akropolis i Athen

I dag har vi vent oss til å tenke på Athen når vi snakker om "Akropolis", men ordet akropolis betyr egentlig "den høyeste by" på gresk (acro = høy, polis = by), dvs. en by som vanligvis - av forsvarsmessige årsaker - lå på en bakke med bratte sider, og hele byer ofte bredte seg ut nedenfor bakken. Hellas har en rekke andre akropoliser, bl.a. en akropolis i fortidsbyen Mykene, men grunnen til at akropolis i Athen har blitt til selve definisjonen på et akropolis er at det har blitt det mest kjente og besøkte akropoliset i verden av historiske årsaker, og er å finne på UNESCOs liste over verdensarv. 

Akropolis i Athen ligger 150 meter over havets overflate med bratte klipper på tre av sine sider, og er kun tilgjengelig fra vestlig retning til fots. Komplekset rommer hele 21 antikke bygninger av forskjellige slag, derav Parthenon, inngangsporten Propylæa og Dionysos-teatret er noen av de mest kjente. Et godt råd er å besøke Akropolis-museet som gir masse god informasjon om stedet. 

Delfi

Det arkeologiske området Delfi, som i 1987 ble erklært for verdensarv, gir fremdeles et unikt innblikk i den greske og vestlige sivilasjonens vugge. Stedet ligger i den sentrale delen av landet i fjellet Parnassus' skråninger, og var en av Hellas' fire store kultursentre og hjemsted for Orakelet fra Delfi, som ble oppfattet som verdens sentrum i det antikke Hellas, samt arrangeringen av de Pythiske leker, som er blant forløperne til de moderne Olympisk lekene. 

Her vil du blant annet kunne oppleve restene av antikke bygninger som Delfi-teateret, Apollo-teateret, Stadium, Hippodromen, Tholos og Athena Pronaia. 

Mykene

Fortidsbyen Mykene ligger 90 kilometer sørvest for hovedstaden Athen, på den nordøstlige delen av Peloponnes, og var et av de mest betydningsfulle sentrene i den greske sivilisasjonen og har fått en hel epoke i den greske historien oppkalt etter seg; den mykenske kulturen som strakte seg fra 1600 f.Kr. til 1100 f.Kr. På grunn av sin enorme betydning i den greske antikken er Mykene en av de mest ettertraktede og berømte severdighetene i Hellas i dag. 

Mykene ble for første gangen undersøkt av den greske arkeologen Kyriakos Pittakis i 1841 som blant annet fant og restaurerte den berømte Løveporten (en dåd som ofte har blitt tilskrevet Schliemann). Men det var den tyske arkeologen, kjøpmannen og fantasten Heinrich Schliemann som foretok de første utgravningene av hele bygningskomplekset i Mykene i 1876. Schliemann var overbevist om at Mykene gjenspeilte Homers fortellinger og trodde derfor feilaktig at han blant annet hadde funnet Agamemnons dødsmaske. 

Meteora

Meteora - som visstnok betyr noe i retning av "svevende i luften" på gresk - er ikke den mest kjente greske severdighetene for oss nordmenn, men desto større grunn er det å nevne den her. Meteora er et av de største, mest betydningsfulle og mest spektakulært beliggende kloster-kompleksene i Hellas. 

Komplekset ligger i Thessalia-distriktet i den sentrale delen av landet og består av seks gresk-ortodokse klostre som er bygget høyt oppe på naturlig formede sandstenssøyler som har gjort dem umåtelig vanskelig å innta for forbipasserende fiender, deriblant de tyrkiske røverne som herjet området etter det bysantinske imperiets svekkelse på slutten av det fjortende århundret. 

Det er uvisst når klostrene ble bygget, men man vet at det allerede i det niende århundret var en gruppe eremetiske munker i området som bosatte seg på søylene, og at de første skikkelige klostrene sannsynligvis ble bygget på slutten av de ellevte århundret. Opprinnelig ble det bygget mer enn 20 klostre på sandsteinssøylene, derav seks står igjen i dag. Fire av disse ble brukt av menn og to av kvinner. 

Myrtos strand

Myrtos strand ligger på den joniske øya Kefallonia og er en av vakreste og mest dramatiske strendene i Hellas. Stranden er omkranset av bratte fjellsider som skaper spektakulære kulisser bak det turkise vannet og de blendende hvite småsteinene på stranden. Hele tolv ganger har den blitt kåret til Hellas' beste strand. 

Les mer

Maten i Hellas

Moussaka

Det finnes neppe en mer kjent gresk hovedrett enn moussaka. Retten sies å stamme fra tiden rundt det ottomanske rikets gastronomiske utfoldelser på nåtidens greske territorium. Dermed har den greske moussakaen røtter i tyrkisk moussaka, som igjen stammer fra arabisk musaqa'h

Mousakka består av en ovnbakt fat med hakket oksekjøtt, saltede og avvannede auberginer, knust hvitløk, tomatpuré, skivede poteter, finhakket løk og en krem på toppen bestående av melk, ost og egg som brunes i ovnen. I noen versjoner unnlates aubergine og erstattes med ris eller poteter. 

Souvlaki

Souvlaki betyr "lite spyd" på gresk og kommer fra ordet souvla som betyr grillspyd, så det er ikke overraskende at retten består av små grillspyd utstyrt med små kjøttstykker, ofte svin, men også lam, kylling og noen ganger fisk. På spydet har man også forskjellige grønnsaker mellom kjøttstykkene, vanligvis paprika, løk og tomat. 

Retten serveres ofte med en halv sitron som skvises ut over kjøttet, og pommes frites på en tallerken eller i et pitabrød med forskjellige sauser, og servert med tzatziki og gresk salt. 

Tzatziki

Tzatziki er en av de mest kjente greske forrettene og kan, som den greske salaten, ikke bare spises som en forrett, men også som et supplement til de greske hovedrettene som souvlaki eller moussaka. 

Retten spises ofte med litt ristet pitabrød og består av gresk yoghurt blandet med revet, skrellet og avvannet agurk, knust hvitløk, grovt pepper, salt og naturligvis gresk olivenolje. 

Retsina

Den spesielle retsinavinen har mer enn 2000 år på baken, har blitt et slags kjennetegn for gresk gastronomi. Vinen er elsket av mange, men fryktet av like mange på grunn av dens usedvanlige smak av harpiks som skyldes måten man forseglet vinkar i oldtiden for å konservere vinen. På det tidspunktet var det ingen flasker som kunne lukkes helt tett slik vi har i dag, og derfor gikk mange greske viner tapt allerede etter et år da de ble utsatt for luft. Derfor fant man på å benytte harpiks fra furutrær til å forsegle vinkarene med slik at de holdt luften ute. 

Imidlertid bidro harpiksen ikke kun til å forsegle vinkarene, men ble også en del av vinens aroma - noe som har blitt værende den dag i dag, selv om man nå forsegler vinen på en annen måte. 

Les mer

Kreta

Kreta står for mange nordmenn som selve definisjonen på Hellas' mest behagelige dyder: en fantastisk gastronomi, en nesten endeløs rekke av innbydende kyststrekninger, en ytterst imøtekommende lokalbefolkning og et - spesielt for oss nordmenn - mildt og innbydende klima som egner seg for reiser hele året rundt. Men øya, som er den største greske øya og den femte-største i Middelhavet, byr også på en unik historie, blant annet som sentrum for den berømte, rike minoriske kulturen, og har vært dypt preget av påvirkninger fra andre folkeslag som romere, venetianere, osmannere og bysantinere, som alle har vært med på å skape den rike kulturen som Kreta i dag er så elsket for. 

Reisemål , Hellas

Kea

Den lille øya Kea er bare en times båttur fra Athen havn og tilbyr vakker, frodig natur og er et paradis for fotturer. Her finner du et hav av forskjellige turstier, mange naturlige kilder og fosser samt en vakker kystlinje.

Reiser til Kea

Kreta

Hos Hideaways finner du reiser til Kreta med unike hoteller, feriehus og andre hideaways. Bestill reisen online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil.

Reiser til Kreta

Santorini

Øya Santorini er som tatt ut fra et postkort og er trolig Hellas mest romantiske øy. En tur til Santorini anbefales spesielt for par og venner eller familier med eldre barn. Øya er en del av Kykladene og er kjent for sine pittoreske hvite landsbyer og krystallklare vann.

Reiser til Santorini

Rhodos

Rhodos er sannsynligvis et av de mest populære feriestedene i Europa, og det er ikke uten grunn. Den greske ferieøya tilbyr, i tillegg til 300 soltimer i året, vakre strender, koselige kystbyer og et vell av aktiviteter og utflukter for hele familien.

Reiser til Rhodos

Korfu

Korfu er en fortryllende liten øy midt i Det Ioniske Havet og er den 2. største av de 7 Ioniske øyer. Korfu er kjent for å være grønn og frodig, og har noen av de vakreste og beste strendene samt omringet av det klareste turkisblå vannet.

Reiser til Korfu

Mykonos

Mykonos er som tatt ut av maleriet. Her finner du små, karakteristiske hvite hus og vindmøller, små hyggelige byer med svingete gater og smug, samt noen av verdens beste strender! Mykonos er perfekt når dere er to på ferie!

Reiser til Mykonos

Kassandra

Kassandra er den vestligste av tre utstikkere på den greske halvøya Halkidiki, som er kjent for sine mange små, sjarmerende fiskevær, dype furuskoger og vakre badestrender med krystallklart vann.Tross en velutviklet turisme har du på Kassandra også sjansen til å oppleve gresk hverdagsliv med markeder og tradisjonelle tavernær.

Reiser til Kassandra

Informasjon om Hellas

Regioner

Hellas' nåværende 13 regioner ble fastsatte ved en bestemmelse i 1987 som avløste de frem til da gjeldende historisk-geografisk inndelte regionene. Men disse eldre regionene spiller fremdeles en rolle i den folkelige omtalen av de greske regionene og i mange beskrivelser og statistikker i Hellas. 

De nyere regionene gjeldende fra 1987: Attika, som blant annet inkluderer Athens byområde; Sentral-Hellas som ligger nord for Attika og sør for Thessalia; Sentral-Makedonia som ligger i den nordlige delen av landet på grensen til landet Makedonia; øya Kreta som ligger i den sørlige delen av Egeerhavet; Øst-Makedonia og Trakia som grenser til Sentral-Makedonia i vest, Bulgaria i nord og Tyrkia i øst; Epirus i det nordvestlige hjørnet av landet; De joniske øyer på den vestlige siden av det greske fastlandet; De nordre egeiske øyer som ligger i den nordøstlige delen av Egeerhavet; Peloponnes som inkluderer den største delen av den peleponnesiske halvøya; De søndre egeiske øyer som ligger i den sørlige delen av Egeerhavet; Thessalia som ligger ut mot Egeerhavet i øst og grenser til Vest-Makedonia og Sentral-Makedonia i nord, samt Epirus i vest; Vest-Hellas som ligger sør for Epirus med De joniske øyer på sin vestlige flanke; Vest-Makedonia som ligger mellom Epirus på den vestlige siden og Sentral-Makedonia på den østlige siden. 

I tillegg til disse 13 regionene har Hellas en autonom teokratisk stat, Athos-halvøya, som formelt ble etablert i år 963. 

Vær og klima

Hellas har hovedsakelig et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, våte vintre. Middelhavsklimaet gjør seg gjeldende ved alle kystområdene i landet, og dem er det som kjent mange av, samt Athen, Peloponnes og deler av Sentral-Hellas. 

De fjellrike regionene i den nordvestlige delen av landet, i regioner som Thessalia, Sentral-Hellas, Vest-Makedonia og Epirus, har et alpint klima med betydelige snøfall om vinteren. Dette gjelder også den mest fjellrike delen av sentrale Peloponnes. 

I de indre delene av det nordlige Hellas, i regioner som Sentral-Makedonia og Øst-Makedonia og Trakia, er det et temperert klima med kalde vintre og varme, tørre somre med hyppig tordenvær. 

Språk

Gresk er et indoeuropeisk språk, og det indoeuropeiske språket synes å være tettest beslektet med de indoariske og iranske språkene, samt armensk, noe som kan antyde en felles opprinnelse i et hypotetisk indoeuropeisk urhjem. 

Det finnes vitnesbyrd om tekster på oldgresk helt tilbake til det 15. århundret f.Kr., dvs. omtrent 100 år etter bgynnelsen av den mykenske kulturen. Men når gresk i sin urform kom til vår tids Hellas hersker det fremdeles store diskusjoner om. Siden det niende århundret f.Kr. har gresk blitt skrevet med det greske alfabetet, som er en avledning av det fønikiske alfabetet. Før denne tiden ble det skrevet med den berømte linear B-skriften eller med det kypriotiske syllabarium. Senere ble gresk Det bysantinske rikets offisielle hovedspråk (fra 650 e.Kr.) og et alminnelig utbredt lingua franca i Middelhavsområdet i antikken. 

I dag snakkes den moderne versjonen av gresk - som oftest kalt nygresk på norsk - av ca. 15 millioner mennesker hovedsakelig i Hellas, men også av mindre grupper i Kypros, Jugoslavia, Egypt, Bulgaria, Albania og Tyrkia. 

I Hellas snakkes det også en rekke såkalte minoritetsspråk som bulgarsk, tyrkisk, romani, albansk, arumensk og arvantika. Jødespansk - det sefardiske blandingsspråket som også ofte kalles ladino - snakkes fremdeles av noen få tusen jøder i landet. 

Religion

Den greske grunnloven betrakter den gresk-ortodokse kristendommen som landets "herskende" tro, men sikrer samtidig religionsfrihet for alle trosretninger. Hellas er det eneste landet i verden med den ortodokse kirken som statsreligion. 

I en undersøkelse fra 2010 svarte en gruppe som tilsvarer 79% av den greske befolkningen at de er troende, mens nesten 16% svarte at de var sterkt religiøse, som er det høyeste antallet sterkt troende blant de europeiske landene. Kun 3,5% av de spurte svarte at de aldri går i kirken, noe som er et ekstraordinært lavt tall, også sammenlignet med andre sørlandske land der religionen fremdeles spiller en stor rolle, f.eks. Italia, Portugal eller Spania. 

Det menes å være rundt 100 000-140 000 muslimer, 50 000 katolikker, 30 000 Jehovas Vitner og 30 000 protestanter i Hellas. I rundt år 1900 var halvparten av byen Thessalonikis innbyggere sefardiske jøder (rundt 80 000), men etter den tyske okkupasjonen og holocausten under andre verdenskrig er antallet helt nede på mellom 6000 og 7000 for hele Hellas i dag. 

Natur

Hellas' natur defineres i vid utstrekning av landets lange kystlinje som blant annet er så lang på grunn av de nesten utallige greske øyene. Med sin til sammen 13 676 kilomter lange kystlinje har Hellas den ellevte-lengste kystlinjen i verden. 

Det er totalt mellom 1200 og 6000 øyer i Hellas avhengig av hvor mange man teller (dvs. hvilken minimumstørrelse man bruker for opptellingen). Av disse mange hundre øyene er 227 bebodde. Den største greske øya - som også er den femte-største i Middelhavet - er Kreta som ligger i den sørlige delen av Egeerhavet. Den nest-største og for mange nordmenn ukjente øya er Evia, som ligger rett utenfor det greske fastlandet på den østlige siden. Deretter følger Rhodos og Lesbos som begge ligger i Egeerhavet. 

Et annet naturfenomen som kjennetegner Hellas er de mange fjellene. Hele 80% av landet består av enten fjell eller bakker, noe som gjør Hellas til et av de mest fjellrike landene i Europa. Det høyeste fjellet er Olympos på 2917 m.o.h. som ligger på grensen mellom regionen Thessalia og de tre makedonske regionene, ca. 80 kilometer fra byen Thessaloniki. 

I den nordligste regionen Øst-Makedonia og Trakia er det tette, antikke skoger, deriblant den berømte Dadia-skogen. I regionene Thesslia og Sentral-Makedonia og Trakia kan man dessuten finne store sletter; det er også i disse regionene Hellas har sine landbruksmessige nøkkelregioner. 

Valuta

Hellas ble til slutt - etter et par års forsøk da de ikke levde opp til de såkalte Maastricht-kriteriene - eurosonen i januar 2001. 

Offisielle helligdager

1. januar: Nyttårsdag

6. januar: Helligtrekongersdag

25. mars: Uavhengighetsdag

1. mai: Arbeidernes kampdag

15. august: Marias himmelfart

28. oktober: Nasjonaldag

25.-26. desember: Jul

Vennligst bemerk at fastesøndag, Langfredag, 2. påskedag og 2. pinsedag har skiftende datoer fra år til år. 

Populære hoteller i Hellas

Hellas, Santorini
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.9 km
  • Svømmebasseng
Hellas, Kreta, Kato Stalos - Chania
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Avstand til sentrum: ca. 6 km
  • Svømmebasseng
Hellas, Kreta
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér